FADA Duyurular
ÜniAr - 2022
ÜniAr'ın yaptığı 2022 mezunlar memnuniyet anketinde mimarlık ve iç mimarlık programlarımız Türkiye'deki
tüm programlar arasında 1. sırada yer aldılar!
2.Doğal Taş Proje ve Tasarım Yarışması
sonuçları açıklandı
Tan Nuhoğlu, 2. Doğal Taş Proje ve Tasarım Yarışması'nda öğrenci kategorisinde iç mekan mobilya, aksesuar ve uygulamalarında eşdeğer ödül kazandı.

MEF FADA öğrencilerine
MimED 2021'de 6 ödül
Gizem Helvacıoğlu birinci yıl kategorisinde başarı ödülünü kazandı. 'THE CALL FACTORY' projesinde, işçilik ve ortaya çıkan ürünler birer performans unsuru olarak ele alınmakta ve toplumu bilinçlendirmek için bulunduğu alanın en işlek yerlerinden birinde alışılmışın dışında bir şekilde sunulmaktadır.
2021.12.14

MEF FADA öğrencilerine
MimED 2021'de 6 ödül
Pınar Zeyrek birinci yıl kategorisinde jüri özel ödülünü kazandı. üç tarafı binalarla çevrili 'IN BETWEEN' mekan; çarşı ve mekan sirkülasyonunun katkıda bulunduğu çağdaş bir bale stüdyosu. Bu program alan çevresinde konut ve ticari alanlar, salı pazarı ve alan içindeki otoparkın işlevini bozmayacak bir yapı tasarlamayı amaçlamaktadır.
2021.12.14

im2021 Tasarım Yarışması Sonuçları
Açıklandı
Pelin Acar, kendi içinde bir hareketi, dansı ve gösteriyi dönüştürmeyi amaçlayan bir yapıdan oluşan 'SENSE OF STRUCTURE' projesi ile 2. yıl kategorisinde 1.lik ödülünü kazandı. Proje alanı konumu itibariyle geçiş alanı olarak kullanılan bir yerdir. Projenin amacı bu alanı canlandırmak ve farklı etkinliklere ev sahipliği yapmaktır.
2021.12.17

Salacak Kentsel Tasarım Yarışmasının Sonuçları Açıklandı
MEF FADA'dan öğrenci ve akademisyenlerin de aralarında bulunduğu iki ekip, Salacak Kentsel Tasarım Yarışması'nda iki satın alma ödülü kazandı. Detaylı sonuçları görmek için >
2020.09.15

Mezunlarımız Ana Transfer Merkezi Mimari Proje Yarışması'nda Ödül Aldı
Okulumuz 2019 mezunlarından Melike Kavalalı, Berrin Erikçi, Nimet Değertaş İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açmış olduğu Ana Transfer Merkezi Mimari Proje Yarışması'nda 4. Mansiyon ödülünü kazandı.
2020.10.09

Okulumuz 2019 Mezunlarından Ayberk Özdemir'in Projesi Uluslararası Desing for Living Yarışması'nda ilk 20'ye seçildi
2019 mezunumuz Ayberk Özdemir IAAC Barcelona tarafından düzenlenen International Design for Living yarışmasında ilk 20’ye girdi. Projesi, oluşturulacak kitapta yayımlanacak ve 2021’de gerçekleştirilecek uluslararası sergide yer alacak.
2020.07.30

Öğrencilerimiz İstikbalini Tasarla Yarışması'nda İkinci Oldu
Mimarlık Bölümü Öğrencilerimiz Seca Kişmir ve Gizem Çongar İstikbal Mobilya’nın ‘İstikbalini Tasarla’ Yarışması’nda, ‘Depolama’ kategorisinde 2.’lik Ödülü aldılar.
2019.05.23

im2019'da 30 Ödülün 8'i MEF'in
İçmimarlar Odasının düzenlediği İçmimarlık Öğrencileri Yarışması - im2019'da 30 Ödülün 8'i MEF Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü Öğrencilerinin oldu. Ödül alan öğrencilerimiz:
Görkem Yıldırım,
Sümeyra Koca,
Sena Ünal,
Cansu Çakarlı'yı
ve ikişer ödül alan:
İlayda Akdemir
Merve Uçan
2019.05.23

İMMİB2021 Endüstriyel Tasarım Yarışması sonuçları açıklandı
Atakan Ay, İMMİB2021 endüstriyel tasarım yarışmalarında plastikten mamul ürünler öğrenci kategorisinde 2.lik ödülünü kazandı.

Mimarhane 2021 ödüllü seçkisi
sonuçları açıklandı
İrem Metin, Eminönü'nde müze tasarımı projesiyle eşdeğer birincilik ödülü kazandı. Asiye Nur Akbulut'un Karaköy'deki müze tasarımı proojesi jüri tarafından sergiye seçildi.

MEF FADA öğrencilerine
MimED 2021'de 6 ödül
Birinci yıl kategorisinde teşvik ödülünü Karsu İlhan kazandı. Saklambaç oynamanın heyecanı, duvara tırmanırken havada olma hissi, kaybolmayı sevdiği tüneller, okulda ve sahnede dans gösterilerine hazırlanmanın heyecanı 'CHILDISH' projesinin tasarımının temelini oluşturuyor.
2021.12.14

MEF FADA öğrencilerine
MimED 2021'de 6 ödül
Birinci yıl kategorisinde jüri özel ödülünü Sude Turan kazandı. Anlamını butoh dansının karanlık ve derin ruhundan alan 'DERİN İZOLASYON' projesinde dans ve mimari bir araya geliyor.
2021.12.14

im2021 Tasarım Yarışması Sonuçları
Açıklandı
Özge Hamurcu, 'DISPLAY TUNNEL' projesi ile 2. yıl kategorisinde 3.lük ödülü kazandı. Tasarım fikri, lambaların en belirgin şekilde sergilenmesi için karanlık bir sergileme tüneli oluşturularak gelişti. Mekânın ortasındaki bu sergileme tüneli, kullanıcıların lambaları deneyimlemelerini sağlar ve sirkülasyonu da etkiler.
2021.12.17

Yarından Sonra C-19 Sonrası Mekan ve Nesne Ulusal Fikir Yarışması'ndan MEF Öğrencilerine İki Ödül
MEF FADA öğrencilerinden iki ekip '' Yarından Sonra C-19 Sonrası Mekan ve Nesne'' Ulusal Fikir Yarışması'nda iki ödüle değer görüldü. 4. sınıf mimarlık öğrencimiz Aydur Gürgenç, Aslıhan Öztürk ile Kamusal Alan kategorisinde 3.lük ödülünü kazandı. 3. sınıf mimarlık öğrencilerimizden; Buse Şahin, Hayrunnisa Mutlu, İpek Erişen ve Satuk Buğra Sarı da Nesne kategorisinde Mansiyon ödülünü kazandı.
2020.09.13


''Taksim'i Hayal Et'' Yarışması'nda MEF Öğrencilerine Ödül
4. sınıf mimarlık öğrencilerimizden Büşra Ebrar Sayan ve Eren Temel, BİMTAŞ tarafından açılan "Taksim’i Hayal Et" Taksim Meydanı İçin Öğrenci Fikir Projesi Yarışması'nda eşdeğer ödül kazandı.
2020.08.04

DBS Projelerimizden birisi 2019 Arkitera Mimarlık Yıllığı'na Seçildi
Tasarla ve Yap! Stüdyosu kapsamında MEF FADA öğrencileri tarafından tasarlanan Asma Kat Pergola ve Açık Çalışma Alanları projesi 2019 Arkitera Mimarlık Yıllığı'na seçildi.
2020.06.23

MEF Mimarlık Öğrencileri TÜMAŞ 4. Geleneksel Stant Tasarım Yarışması’nda İkinci Mansiyon Ödülü’nü Aldı
TÜMAŞ 4. Geleneksel Stant Tasarım Öğrenci Yarışması İkinci Mansiyon Ödülü Üniversitemiz Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nden Melike Kavalalı ve Nimet Değertaş’ın birlikte yaptığı projeye verildi.
2019.05.23

Çelik Yapı Tasarımı Öğrenci Yarışması'ndan MEF'e Ödül
Üniversitemiz Mimarlık ve İnşaat Mühendisliği Öğrencileri;
Ahmet Faruk AKDENİZ, Mimarlık
Ömer AKYURT, İnşaat Mühendisliği
Resul Emre KABA, Mimarlık
Enes KAYA, Mimarlık ve İnşaat Mühendisliği ÇAP Öğrencisi
Türk Yapısal Çelik Derneği tarafından düzenlenen ‘Çelik Yapı Tasarımı Öğrenci Yarışması’ STEELPRO 2019’da 3 eşdeğer ödülden birini ‘Sp19ELtiB (Nuh’un Gemisi) adlı projeleriyle kazandılar.
2019.05.23

MEF ÜNİVERSİTESİ 500 YILLIK RÖNESANS ŞATOSU CHAMBORD’UN GELECEĞİNİN TASARLANDIĞI SERGİYE DAVET EDİLEN TÜRKİYE’DEN TEK, DÜNYADAKİ 18 MİMARLIK OKULUNDAN BİRİ OLDU
The Domaine National de Chambord tarafından Fransa’da bulunan Rönesans Şatosu Chambord’un 500. yılını kutlamak üzere organize edilen sergi için MEF Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nden 5 öğrenci ve 5 öğretim üyesinin yaptığı çalışma, Türkiye’den tek, dünyadan ise seçilmiş 18 mimarlık okulundan biri olarak davet aldı.
The Domaine National de Chambord tarafından Chambord Şatosu’nun 500. yılını kutlamak üzere organize edilen, küratörlüğünü ünlü Fransız Mimar Dominique Perrault’nun yaptığı, şatonun geleceği üzerine fikirler üreten projelerden oluşacak sergi için MEF Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi dünyadan sergi için davet alan 18 mimarlık okulundan biri olurken Türkiye’den de davet alan tek mimarlık fakültesi oldu.
Öncelikle ‘‘21. yy’da Chambord nasıl hayal edilebilir?’’ fikri ile dünyadan sadece 50 mimarlık okulu davet edildi ve proje sunmaları istendi. Bilimsellik ve ütopik düşünce bir araya getirilerek, yaşayan bir mirasın güzelliği, çağdaş teknoloji ile en ahenkli şekilde nasıl birleşebileceği çalışıldı.
Daha sonra sunulan projeler arasından 18’i seçilerek sergiye davet edildi. MEF Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nden 5 öğrenci ve 5 öğretim üyesinin yaptığı çalışma, Türkiye’den tek, dünyadan ise sergiye davet alan 18 mimarlık okulundan biri oldu.
‘‘Chambord Inachevé’’ başlıklı yarışma için MEF Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri Merve Akdoğan, Nimet Değertaş, Yusuf Aras Kalkan, Sena Ünal, Selin Alara Bilgin ve MEF Öğretim Üyeleri Dr. Öğretim Üyesi Burcu Serdar Köknar, Dr. Öğretim Üyesi Ozan Avcı, Dr. Öğretim Üyesi Kürşad Özdemir, Ar. Gör. Derya Uzal, Ar. Gör. Beril Sarısakal’dan oluşan MEF FADA DesignLab ekibi tarafından önerilen proje ile MEF Üniversitesi Türkiye’den sergiye davet edilen tek okul, dünyadan ise 18 okul arasında olmanın gururunu yaşadı.
MEF Üniversitesi, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi DesignLab’ın ‘‘Filling in the Blanks’’ isimli projesinde, şatonun inşasına başlanıp tamamlanamamış kısımları robotlarca örülen bir lif ormanıyla kaplandı. Bu örüntüde yer alan kabinler, davetli araştırmacı ve sanatçıların üretim ve tecrübelerine ev sahipliği yaptı. Proje, 1 Eylül 2019 tarihine kadar devam edecek olan sergide tüm dünyadan davet edilen 18 mimarlık okulundan biri olarak sergilenecek.
Chambord Hakkında:
Geleneksel Fransız Ortaçağ biçimlerini İtalyan Rönesans mimarisi ile harmanlayan Chambord Şatosu, dünyadaki en görkemli şatolardan biridir. Fransa Kralı I. Francis tarafından av köşkü olarak yapımına başlanmış olan Şato, 1981 yılından bu yana kültürel varlık olarak Dünya Miras Listesi’nde yer alıyor.
2019.07.04



